Meer info

Inhoud:

Bouwtekeningen met uitgebreide uitleg en zaaglijst

‌ Moeilijkheidsgraad: beginner

‌ Houtsoort: douglas

‌ Klik op de rode knop voor meer info!

Wil jij zelf een schuilstal voor een paard maken? Dan ben je vast en zeker een paardenliefhebber en hoef je vanaf nu niet verder meer te zoeken als je van plan bent om zelf een schuilstal te gaan maken voor het paard.

In dit artikel lees jij precies hoe jij zelf een schuilstal kan maken, waar je rekening mee moet houden en welke punten aandacht verdienen als jij zelf een schuilstal wil maken voor een paard. Het is niet moeilijk om zelf een schuilstal te maken, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Elke doe het zelver en klusser kan nu zelf een schuilstal maken voor het paard aan de hand van een duidelijke en stap voor stap bouwtekening voor een schuilstal die je hieronder kan downloaden.

Je hebt geen jarenlange ervaring nodig om zelf een mooie en functionele schuilstal voor het paard te kunnen bouwen. Met de tekening voor een schuilstal kan ook jij in duidelijke stappen zelf een schuilstal bouwen en dat is nu makkelijker dan je dacht!

Zelf een schuilstal bouwen met een bouwtekening

Als je zelf een schuilstal wil gaan bouwen met een bouwtekening, dan doe je dat met een bepaalde reden. Natuurlijk weten we allemaal dat een paard het liefst in een open schuilstal staat, in plaats van opgesloten staan in een stal van een aantal vierkante meters.

Een schuilstal komt namelijk het dichts bij de natuurlijke leefomgeving van het paard, met de voordelen dat het paard altijd kan schuilen tegen de zon of andere invloeden van het weer. Ook heeft het zelf bouwen van een paarden schuilstal als voordeel dat het voer zoals hooi of brokken altijd beschermt en droog ligt.

Zo kan jij jou paard dus altijd voorzien van goed voer omdat het droog ligt onder de schuilstal. Zelf een schuilstal bouwen is dan ook een erg leuk doe het zelf idee om zelf te maken, en het biedt ook nog eens heel veel voordelen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een kant en klaar schuilstal bouwpakket te kopen, maar dit heeft meer nadelen dan dat je misschien wel dacht.

Zo ben je met een bouwpakket voor een schuilstal altijd gebonden aan een bepaalde afmeting, en laat de kwaliteit van het hout ook nog wel eens te wensen over. Veel mensen denken zelfs dat ze goedkoper uit zijn als ze een kant en klaar bouwpakket voor een paarden schuilstal kopen, maar niets is minder waar.

Een schuilstal kopen als een bouwpakket is een dure aangelegenheid, terwijl je deze nu heel makkelijk en veel goedkoper zelf kan bouwen aan de hand van een bouwtekening voor een schuilstal. Van tevoren weet jij namelijk precies welke materialen je allemaal nodig hebt als je zelf een schuilstal wil gaan bouwen, en welke houtsoorten je daar het beste voor kan gebruiken.

Als je zelf een schuilstal wil bouwen met een bouwtekening weet jij dus precies wat dit je gaat kosten voordat je met de bouw begint.

Heb je een vergunning nodig voor een schuilstal?

Natuurlijk is het raadzaam om je, voordat je begint met het bouwen van een schuilstal, af te vragen of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Een schuilstal valt onder de norm afdak, en normaliter heb je hiervoor dus geen vergunning nodig.

Dat betekent wel dat de paarden schuilstal drie open zijden moet hebben. Of je een vergunning nodig hebt als je zelf een schuilstal wil gaan bouwen, is ook nog eens afhankelijk van de gemeente waarin je woont.

Als je helemaal zeker wil zijn van je zaak, dan is het handig om dit te informeren voordat je begint met het bouwen van een schuilstal voor jou paard. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je veel tijd en energie in het bouwen van een schuilstal stopt, als je deze later misschien weer af moet breken omdat de gemeente waarin je woont dit alsnog niet toestaat.

Heb je eenmaal uitgezocht of je een vergunning nodig hebt als je zelf een schuilstal wil gaan bouwen voor een paard? Dan staat niets je nog in de weg om zelf een mooie schuilstal te gaan maken aan de hand van de duidelijke en stap voor stap bouwtekening voor een schuilstal, die je hieronder kan downloaden.

Zelf een schuilstal bouwen is dus echt mogelijk en ook nog eens erg leuk om te doen. Wil jij direct aan de slag en zelf een paarden schuilstal bouwen met een bouwtekening? Klik dan hier >>

About admin

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *