Zelf hoge Bartafel maken voor de Handige Klusser

Ben je een beginnende doe-het-zelver of klusser die graag een eigen stempel op zijn huis wil drukken?

Overweeg dan om zelf een prachtige hoge bartafel van Douglas hout te maken.

Deze bartafel zal niet alleen een unieke aanvulling zijn op je interieur, maar het zal ook een gevoel van voldoening geven elke keer dat je eraan zit.

In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je deze indrukwekkende bartafel kunt bouwen, zelfs als je geen ervaring hebt met houtbewerking.

Materialen die je nodig hebt

Voordat je aan je project begint, is het essentieel om de benodigde materialen in huis te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 1. Douglas houten planken: Kies kwalitatief hoogwaardig Douglas hout voor een duurzaam resultaat. Zorg ervoor dat je voldoende planken hebt voor het tafelblad, de poten en eventuele extra decoratieve elementen.
 2. Schuurpapier: Verschillende korrelgroottes zijn handig voor het gladmaken van ruwe randen en oppervlakken.
 3. Houtlijm: Sterke houtlijm om de verschillende onderdelen aan elkaar te bevestigen.
 4. Schroeven: Schroeven van verschillende lengtes om de onderdelen te bevestigen. Zorg ervoor dat je de juiste schroeven hebt voor het type hout dat je gebruikt.
 5. Boormachine: Een boormachine is onmisbaar voor het voorboren van gaten en het bevestigen van schroeven.
 6. Meetgereedschap: Een meetlint en een winkelhaak om nauwkeurige metingen te maken.
 7. Zaag: Een cirkelzaag of een handzaag om het hout op maat te zagen.
 8. Klemmen: Klemmen helpen bij het stabiliseren van de houten onderdelen tijdens het lijmen en schroeven.
 9. Houtbeits of verf: Optioneel, maar als je je bartafel wilt afwerken met een kleur naar keuze, zorg dan voor de juiste beits of verf.
 10. Veiligheidsuitrusting: Vergeet niet om veiligheidsbril en gehoorbescherming te dragen tijdens het werken met elektrisch gereedschap.

Stap 1: Het Ontwerp

Voordat je begint met zagen en schroeven, is het van essentieel belang om een duidelijk ontwerp te hebben. Dit kan eenvoudig zijn, zoals een schets op papier, of je kunt gebruikmaken van online ontwerptools om je ideeën te visualiseren.

Denk na over de hoogte, breedte en lengte van je bartafel, evenals eventuele extra’s zoals planken voor opslag of een voetensteun. Zorg ervoor dat het ontwerp past bij de ruimte waar je de bartafel wilt plaatsen.

Stap 2: Het Hout Voorbereiden

Nu je een ontwerp hebt, kun je beginnen met het voorbereiden van het hout. Meet en markeer de benodigde lengtes voor het tafelblad en de poten op de Douglas houten planken. Gebruik een zaag om de planken op maat te zagen volgens je ontwerp.

Stap 3: Het Tafelblad Monteren

Leg de gezaagde planken voor het tafelblad op een vlakke ondergrond en lijm ze aan elkaar. Gebruik klemmen om de planken op hun plaats te houden terwijl de lijm droogt. Zorg ervoor dat het blad recht en gelijkmatig is.

Stap 4: De Poten Bevestigen

Bevestig de poten aan het tafelblad door ze in de hoeken te plaatsen en te bevestigen met schroeven. Zorg ervoor dat de poten stevig en recht staan, zodat je bartafel stabiel is.

Stap 5: Afwerking en Verfraaiing

Als je wilt, kun je nu je bartafel afwerken met houtbeits of verf in de gewenste kleur. Laat het goed drogen voordat je de bartafel in gebruik neemt. Je kunt ook overwegen om extra elementen zoals planken voor opslag of een voetensteun toe te voegen, afhankelijk van je ontwerp.

Stap 6: Genieten van je Zelfgemaakte Bartafel

Plaats deze in je huis en bewonder je vakmanschap telkens wanneer je eraan zit. Deze bartafel zal niet alleen een functioneel meubelstuk zijn, maar ook een gespreksonderwerp voor elke gast die je ontvangt.

Het maken van je eigen meubels kan een lonende en creatieve ervaring zijn, zelfs als je een beginnende klusser bent.

Met geduld en zorgvuldige aandacht voor detail, kun je prachtige stukken creëren die je interieur verrijken en je persoonlijke stijl weerspiegelen. Veel plezier met je nieuwe bartafel en vergeet niet om te experimenteren met andere DIY-projecten om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Zelf hoge Bartafel maken van  steigerhout ?

Wat is er nou gezelliger dan op een mooie zomerdag met je vrienden een biertje in de tuin te drinken?

Met deze voor een bartafel van steigerhout wordt dit nog veel leuker.

Zeker omdat je met deze handigejou eigen bartafel steigerhout eenvoudig en makkelijk kan maken.

Natuurlijk is een bartafel er niet alleen voor in jou tuin of terras, maar je kan jou zelf gemaakte bartafel ook heel goed verwerken in jou huis en interieur.

Stel je eens voor hoe leuk het zou zijn om met vrienden lang na te tafelen aan jou eigen bartafel van steigerhout.

Het enige wat je hoeft te doen om een bartafel van steigerhout te maken, is de bouwtekening voor bartafel steigerhout downloaden.

Bartafel steigerhout afmetingen en kleur

Zo kan je ervoor kiezen om de steigerhouten bartafel in zijn natuurlijke kleur te laten voor een stoer en natuurlijk uiterlijk, maar het steigerhout voor jou zelfgemaakte bartafel kan je ook heel goed bewerken in elke kleur die jij maar wil.

Zo kan je hem aanpassen aan jou interieur en smaak.

Ook de afmetingen voor een bartafel van steigerhout bepaal je zelf. Een bartafel van steigerhout leent zich natuurlijk ook perfect om leuke accessoires op te zetten, zodat je jou zelfgemaakte bartafel ook persoonlijk kan maken.

In onze bouwtekening voor een bartafel van steigerhout vind je voor elke gewenste afmeting de juiste materialen en benodigdheden voor jou zelfgemaakte bartafel van steigerhout.

Het enige wat je hoeft te doen is de bouwtekening voor bartafel steigerhout downloaden.

Zelf hoge Bartafel maken met barkrukken

Het is ook zeker leuk om de bartafel uit te breiden met barkrukken van steigerhout die je dan ook weer zelf kan maken aan de hand van onze bouwtekening barkrukken steigerhout. Ook deze barkrukken van hout kan je aanpassen aan jou gewenste stijl en smaak.

Ook de hoogte van de steigerhouten barkrukken en de zelfgemaakte bartafel vind je duidelijk beschreven terug in de bouwtekening voor bartafel van steigerhout en barkrukken van steigerhout.

Zo wordt het maken van een goedkope statafel of bartafel van steigerhout wel erg gemakkelijk en daarbij is het nog leuk om te doen ook.

 

De bartafelset voor buiten of de bartafel met barkrukken voor binnen zal het zeker goed doen op elk feestje of gelegenheid. Ook het zelf maken van houten barkrukken is niet moeilijk.

Je kan er zelfs nog voor kiezen om barkrukken van steigerhout met armleuningen te maken.

Dit is wel erg comfortabel voor jou gasten, ze zullen versteld staan dat jij deze houten bartafel met barkrukken zelf hebt gemaakt aan de hand van een simpele bouwtekening voor een statafel.

 

Je Eigen Hoge Bartafel Maken: Het Beste Hout en Uitgebreide Bouwtekeningen

Ben je een beginnende doe-het-zelver en droom je ervan om je eigen hoge bartafel te maken van het beste hout? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel ga ik je laten zien hoe je stap voor stap een prachtige bartafel kunt bouwen, en ik deel een geweldige bron met je waar je uitgebreide bouwtekeningen kunt downloaden om je project tot een succes te maken.

Het Belang van Kwalitatief Hoogwaardig Hout

Voordat we in de details van het bouwproces duiken, laten we eens praten over het belang van het juiste hout. Het type hout dat je kiest, heeft een enorme invloed op het uiterlijk en de duurzaamheid van je bartafel. Voor een hoge bartafel raden we aan om te investeren in hout van goede kwaliteit, zoals eiken, walnoot of mahonie. Deze houtsoorten zijn niet alleen duurzaam, maar hebben ook een prachtige uitstraling.

Het Stappenplan voor je Bartafel

Nu je het beste hout hebt gekozen, is het tijd om aan de slag te gaan met het bouwen van je bartafel. Hier is een kort overzicht van de stappen die je moet volgen:

 1. Verzamel je materialen: Naast het hout heb je verschillende gereedschappen nodig, waaronder een zaag, boormachine, schuurpapier, meetgereedschap en schroeven.
 2. Download de bouwtekening: Voor een gedetailleerd en goed georganiseerd stappenplan kun je terecht bij Freds Bouwtekeningen. Hier vind je een uitgebreide bouwtekening met een zaaglijst en een gedetailleerd stappenplan om je te begeleiden tijdens het bouwproces.
 3. Zaag en monteer: Volg de zaaglijst en het stappenplan nauwkeurig om de benodigde onderdelen te zagen en te monteren. Zorg ervoor dat je alle metingen precies uitvoert om een stabiele bartafel te krijgen.
 4. Schuur en afwerking: Schuur de ruwe randen en oppervlakken glad voor een professionele uitstraling. Overweeg om je bartafel af te werken met houtolie of vernis om de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren te brengen.

Waar Vind Je Uitgebreide Bouwtekeningen?

Het hebben van gedetailleerde bouwtekeningen is essentieel om je project soepel te laten verlopen. Een geweldige bron voor deze bouwtekeningen is Freds Bouwtekeningen. Freds Bouwtekeningen biedt een uitgebreide bibliotheek van bouwplannen voor allerlei projecten, waaronder bartafels.

Met Freds Bouwtekeningen krijg je toegang tot:

 • Gedetailleerde bouwtekeningen: Elk project wordt geleverd met duidelijke en stapsgewijze bouwtekeningen die zelfs voor beginners gemakkelijk te begrijpen zijn.
 • Zaaglijsten: Je hebt geen verspilling van materiaal, want de zaaglijsten tonen precies hoeveel hout je nodig hebt.
 • Stappenplannen: Volg de stapsgewijze instructies om je project zonder problemen te voltooien.
 • Extra bonussen: Naast de bouwtekeningen krijg je toegang tot bonussen zoals Dawg CAD (een krachtige ontwerptool), Doehetzelf Winst (tips om geld te verdienen met je projecten), en nog veel meer!

Laat Je Creativiteit Los

Nu je alle middelen hebt om je eigen hoge bartafel te maken, is het tijd om je creativiteit de vrije loop te laten. Je kunt je bartafel aanpassen en personaliseren met unieke details, zoals ingelegd houtwerk, metalen accenten of decoratieve gravures. Het is jouw project, dus maak er iets speciaals van!

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag, download de bouwtekening van Freds Bouwtekeningen en begin met het creëren van je eigen prachtige hoge bartafel van het beste hout. Het is niet alleen een lonende doe-het-zelfervaring, maar het zal ook een waardevolle toevoeging zijn aan je huis. Veel succes en veel plezier met je nieuwe project!

Als je zeker weet waar je jou zelfgemaakte bartafel wil plaatsen dan kan je beginnen met het bouwen van een steigerhouten bartafel of statafel.

Belangrijk is dat het onderstel van de bartafel stevig is, want er zal zeker op geleund worden.

Hoe je een stevig onderstel kan maken voor een steigerhouten bartafel vind je allemaal terug in de bouwtekening die je kan downloaden.

 


Houten bartafel bouwen met een bouwplan

About admin

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *