Meer info

Inhoud:

Bouwtekeningen met uitgebreide uitleg en zaaglijst

‌ Moeilijkheidsgraad: beginner

‌ Houtsoorten: 5

‌ Klik op de rode knop voor meer info!

Wil jij zelf een houten brievenbus maken? Dat kan! In dit artikel vertellen we jou precies hoe jij zelf een houten brievenbus kan maken, en dat is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien wel dacht. Zelf een houten brievenbus maken is juist een vrij makkelijk en erg leuk doe het zelf project wat je nu kan maken aan de hand van een duidelijke en stap voor stap bouwtekening voor een houten brievenbus.

Je hoeft vanaf nu dus geen jarenlange ervaring meer te hebben in het bewerken van hout of als doe het zelver, want een houten brievenbus kan je nu zelf maken met de bouwtekening die je hieronder kan downloaden. Wil jij ook zelf een brievenbus maken en deze helemaal aan jou persoonlijke smaak aanpassen? Lees dan snel verder.

Zelf een brievenbus van steigerhout maken

Je kent ze vast wel, de groene plastic brievenbussen die bijna bij elk huis wel te vinden zijn. We zijn het erover eens dat een groene plastic brievenbus nou niet direct een mooi gezicht is, zeker niet als de brievenbus tegen jou huis geplaatst is.

In Nederland is het toegestaan om deze brievenbussen te vervangen voor een ander exemplaar, en wat is er nou leuker dan zelf een brievenbus te gaan maken van steigerhout. Steigerhout is een houtsoort welke zich makkelijk laat bewerken en dus zeker geschikt is als jij zelf een brievenbus van steigerhout wil gaan maken met een bouwtekening.

In de bouwtekening voor een brievenbus lees jij niet alleen welke houtsoorten je allemaal nog meer kan gebruiken voor het zelf maken van een brievenbus, maar ook aan welke afmetingen en hoogtes een zelfgemaakte brievenbus moet voldoen. Niets staan je met deze duidelijke bouwtekening voor een brievenbus nog in de weg om zelf een mooi exemplaar te gaan maken.

Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar jij rekening mee moet houden als je zelf een brievenbus wil gaan maken. Het hout wat jij wil gaan gebruiken voor het zelf maken van een brievenbus, moet bestand zijn tegen de invloeden van het weer en moet natuurlijk waterdicht zijn.

Je kan ervoor kiezen om de binnenzijde van de brievenbus te bekleden, zodat deze waterdicht is en jou poststukken altijd droog blijven. De buitenzijde van de houten brievenbus kan je desgewenst behandelen met een verf wash of een olie voor steigerhout.

Een staande brievenbus zelf maken met een bouwtekening

Als jij vaker poststukken ontvangt, of misschien wel pakketten, dan is het misschien handig om zelf een staande brievenbus te gaan maken met een bouwtekening. Met een staande brievenbus ben je er zeker van dat de fundering voor de brievenbus sterk genoeg is, en dat je er dus ook jarenlang plezier van kan gaan beleven.

Zelf een staande brievenbus maken met een bouwtekening houdt automatisch in dat je een ruimere brievenbus gaat maken dan normaal. De postbode kan direct zijn pakketpost in jou zelfgemaakte brievenbus plaatsen, zonder dat hij aan de deur hoeft te komen of dat je thuis moet blijven omdat je een pakket ontvangt.

In de bouwtekening voor een staande brievenbus die je hieronder kan downloaden, vind je alle exacte afmetingen voor een staande brievenbus van hout, en waar jij rekening mee moet houden als je zelf een brievenbus wil gaan bouwen.

Voordat je begint met het bouwen van een brievenbus van hout, moet je bepalen waar je jou zelfgemaakte brievenbus wil gaan plaatsen. De plaats van een brievenbus is belangrijk. Zo moet deze goed bereikbaar zijn voor de postbode, en mag deze niet te ver van de weg verwijderd zijn.

Ook is de plaats van een brievenbus van belang voor de invloed van het weer. Plaats jou brievenbus zo dat deze zoveel mogelijk uit het weer en de regen staat. Zo bescherm je het hout van de brievenbus nog meer. Wil jij direct aan de slag en zelf een staande brievenbus maken? Of wil je zelf een brievenbus van steigerhout maken met een bouwtekening? Klik dan hier >>

About admin

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *