Bouwtekening konijnenhok pdf formaat stappenplan nodig?

bouwtekening konijnenhok pdf

Bent u van plan een binnenhok konijn te maken voor uw konijn of voor een heleboel konijnen?

Je hoeft je er niet al te veel zorgen over te maken.

Volg gewoon deze eenvoudige stappen en je zult dat binnenhok voor je konijn klaar hebben voor je kleine vriend aan het eind van de dag.

Het project zelf neemt ongeveer 2-4 uur in beslag, tenzij je een groter hok gaat maken.

Bouwtekening konijnenhok in pdf formaat

Bouwtekening konijnenhok pdf formaat stappenplan voor binnen

Hier zijn de dingen die je nodig hebt voor je project:

2×2 timmerhout
– Multiplex
– Gaasdraad
– IJzerdoek
– Zaag, hamer, spijkers van ½-1 inch, dekschroeven
– Nietjes voor hekwerk
– Houtlijm
– Scharnieren
Verf (optioneel)

Voordat je begint te klussen, bekijk eerst de paar stappen die je moet overwegen bij het maken van een konijnenhok.

Het is belangrijk dat je deze zonder aarzelen chronologisch doorloopt.

Stap 1: Illustreer of teken een plan dat je kunt volgen. Een plan is zeer nuttig om de werktijd te beperken en houdt u op de been.

Dit plan zal uw gids zijn over hoe en wat het konijnenverblijf er zal uitzien. Noteer de afmetingen van elke zijde en hoek. Dit kost je maar een paar minuten, dus giet je idee uit op dat stuk papier!

Stap 2: Bereid je werkruimte voor. Het zou beter zijn als uw werkruimte zich buiten uw huis bevindt. Alle materialen moeten in de buurt zijn, zodat u ze gemakkelijk kunt pakken als u alleen werkt.

bouwtekening konijnenhok pdf

Stap 3: Leg het timmerhout op de vloer of de grond en markeer het volgens de door u gewenste afmetingen.

Zaag het timmerhout voor het konijnenhok frame. U kunt een frame maken in verschillende lengtes is als u meer dan 2 konijnen heeft.

Leg het hout op de grond van uw werkgebied. Maak de hoeken van het frame vast. U kunt dekschroeven of spijkers gebruiken en het met houtlijm versterken als u dat wilt.

Stap 4: Als het basisframe al klaar is, zet dan scharnieren op het bovenste frame. Dit wordt het deurtje voor het konijn of de konijnen.

Zorg ervoor dat het frame diep genoeg is en breed genoeg voor het konijn om naar binnen te lopen.

Stap 5: Sluit het frame in. Zaag het multiplex volgens de gewenste afmetingen die u heeft. Zorg ervoor dat u genoeg heeft om het hele gebied te bedekken.

Stap 6: Spreid het gaas en het beslagdoek uit en spijker ze aan elkaar aan het frame. Gebruik afrasteringsnieten om ze op hun plaats te houden.

Stap 7: Als het konijnenhok klaar is, kunt u het verven met een kleur naar keuze. Laat het konijnenhok drogen met de deur open.

bouwtekening konijnenhok pdf

Maak je konijnenhok voor binnen veilig

Dus daar heb je het, een breed hok voor uw huisdier konijn. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw kleine harige vriend als hij door het huis rent. Het kan al genieten en hop rond zijn nieuwe konijnenverblijf veilig van schade.

Leer stap voor stap de juiste manier om een konijn de eerste keer groot te brengen en voorkom dat u pijnlijke fouten maakt waar beginnende konijneneigenaren gevoelig voor zijn.

Onderscheid jezelf van de gemiddelde konijn eigenaar die uiteindelijk hun konijnen beschadigen zonder het te weten en je kunt meer tips over konijnen huisvesting leren van de gids hier: bouwtekening konijnenhok pdf >>

bouwtekening konijnenhok pdf

Konijnenhok kopen is duur

Het gebruik van plannen om een binnenhok konijn te bouwen heeft vele voordelen.

Ten eerste kunt u goede ideeën opdoen over hoe u een geweldig hok kunt maken, zodat uw konijnen genoeg leefruimte hebben en een uitloop om te bewegen.

Het idee is om een binnenhok konijn te bouwen dat lang meegaat en dat past bij de behoeften van de konijnen, zodat u het later niet opnieuw hoeft te doen.

Als u online of in winkels heeft gewinkeld voor een konijnenhok, dan zult u het met me eens zijn dat de prijzen echt schandalig hoog zijn voor wat u krijgt.

De meest voorkomende fout die mensen maken met konijnenhokken is dat ze een klein konijnenhok gaan kopen.

Konijnen hok bouwen

Je moet echt de behoeften van de konijnen begrijpen voordat je iets koopt.

Als u konijnen gaat fokken, bedenk dan dat ze zich heel snel vermenigvuldigen en ook heel snel groeien.

Het laatste wat u wilt is een overvol hok met niet genoeg ruimte voor uw konijnen. Konijnen zijn territoriale dieren en ze zullen gaan vechten als ze niet genoeg ruimte hebben.

Dus in plaats van het kopen van een duur klein konijnenhok, het krijgen van een aantal goede plannen om een goede grootte konijnenhok te maken met een ren is een veel betere optie voor u en uw konijnen.

Als u niet van plan bent konijnen groot te brengen en u heeft er maar één of twee, prima, ze zullen alleen maar blij zijn als ze meer ruimte krijgen.

Binnenhok konijn groot genoeg maken

Onthoud dat als uw konijnen hun hele leven in een hok gaan doorbrengen, het de moeite waard is om ze zoveel mogelijk ruimte te geven.

Uw hok moet boven de grond staan met een compartiment binnenin waar de konijnen het warm kunnen krijgen bij koude temperaturen.

Om te voorkomen dat uw konijnen verwondingen aan hun poten oplopen, moet u de bodem van het hok niet van draad maken.

binnenhok konijn groot

Gebruik in plaats daarvan een harde plastic plaat, net als bij een konijnenkooi binnenshuis, en geef ze een kattenbak.

Het is ook belangrijk voor hen om een oude deken of wat hooi in hun bedding gebied te hebben.

Plannen om een binnen konijnenhok te bouwen kunnen u toelaten om een geweldig hok te maken voor minder dan een derde van de prijs die u in de winkel zou betalen, maar ook om het veel beter te maken.

De stevigheid van het konijnenhok is erg belangrijk.

Bouwtekening konijnenhok pdf zullen u helpen een goed stevig hok te bouwen en geven u een lijst van het benodigde materiaal en verschillende hok ontwerpen.

Ik zou niet het risico willen nemen een konijnenhok te kopen. Ik zou het liever zelf bouwen en het goed, groot en stevig genoeg maken om mijn konijnen te beschermen.

Om geweldige plannen te vinden om een buiten konijnenhok te bouwen, klik hier >>

binnenhok konijn groot

bouwtekening konijnenhok pdf info

About admin

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.